Όταν βασίλευε στο Βυζάντιο ο Μιχαήλ Γ’ με τη μητέρα του αγία Θεοδώρα ( 842 – 856 ), ζούσε στην Κωνσταντινούπολη στο μοναστήρι του αρχαγγέλου Μιχαήλ, το επονομαζόμενο » του Ευσεβίου «, κάποιος μοναχός Μαρκιανός.

Κάθε φορά που αρρώσταινε, δεν κατέφευγε σε γιατρούς και φάρμακα. Γονάτιζε μπροστά στην εικόνα του αρχαγγέλου ικετεύοντας για την θεραπεία του, κι’ εκείνος τον θεράπευε.

Κάποτε ο π. Μαρκιανός αρρώστησε βαριά, αλλά ο αρχάγγελος, θέλοντας να τον δοκιμάσει, δεν τον γιάτρεψε. Φίλοι και συγγενείς του πρότειναν να καλέσει γιατρό, εκείνος όμως δεν ήθελε.

Πήγαν τότε οι ίδιοι σ’ έναν γιατρό, φίλο του μοναχού, που τους έδωσε κατάλληλες αλοιφές, και τους συμβούλεψε να τις αλείψουν στον άρρωστο την ώρα του ύπνου του.

Πήραν εκείνοι τα φάρμακα και, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία, τα έκρυψαν στο προσκέφαλο του π. Μαρκιανού, ο οποίος κοιτόταν μέσα στο ναό του αρχαγγέλου.

Τη νύχτα οι φίλοι του αποκοιμήθηκαν, ενώ εκείνος αγρυπνούσε. Βλέπει τότε τον αρχάγγελο να βγαίνει από το άγιο βήμα της εκκλησίας. Μαζί του είχε δύο χαριτωμένους νέους. Πλησίασε στο προσκέφαλο του αρρώστου και, βλέποντας τα φάρμακα, ρώτησε : — Τι είν’ αυτά ;

— Δεν ξέρω, απάντησε εκείνος.

Γυρίζει τότε ο αρχάγγελος στους δύο νέους και λέει : — Πάρτε αυτά τα γιατρικά και πηγαίνετε να τα βάλετε στο προσκέφαλο του γιατρού που τα έφτιαξε.

Και λέγοντας αυτά, πήρε λάδι από το καντήλι της εικόνας του και άλειψε τον π. Μαρκιανό, που την ίδια στιγμή έγινε καλά και δόξασε το Θεό.

Τα μεσάνυχτα πήγε ο ιερέας στο ναό για την ακολουθία του όρθρου, και βρήκε τον π. Μαρκιανό υγιή. Αφού πληροφορήθηκε το θαύμα, ξεκίνησε το πρωί για το σπίτι του γιατρού.

Τον βρήκε βαριά άρρωστο. Του διηγήθηκε όσα είχε ακούσει από το μοναχό. Ο γιατρός τότε σηκώθηκε και, με τη βοήθεια του ιερέα, ξεκίνησε σιγά-σιγά για το μοναστήρι του αρχιστρατήγου Μιχαήλ.

Έμεινε όλη την ημέρα στο κρεββάτι, εκεί στην εκκλησία. Και το βράδυ θεραπεύθηκε! Δεν γύρισε όμως στο σπίτι του. Παρέμεινε οριστικά και μόνασε στη μονή του αρχαγγέλου, όπου πρόσφερε και όλη την περιουσία του.

Από το βιβλίο » Εμφανίσεις και θαύματα των αγγέλων » ( έκδοση 13η )
Ιερά Μονή Παρακλήτου – Ωρωπός Αττικής 2004

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ